Minimalistiska sneakers för barn!

Helt plötsligt är sommaren här och jag som fortfarande höll på och funderade på vad jag skulle köpa för vårskor till barnen insåg att det var lika bra att köpa sommarskor direkt. Jag har kikat runt på nätet och det är verkligen en djungel att försöka hitta barfota sommarskor till barnen. För att spara pengar på frakten vore det ju bra om det gick att hitta skor till alla barnen på samma ställe, men det är inte alltid det lättaste. När jag väl hittat en butik som säljer de skor jag vill ha så finns de ofta bara i enstaka storlekar. Många av de märken jag skulle vilja köpa går knappt att få tag på i sverige alls. Nu när jag har gjort en massa research för egen del tänkte jag att jag lika gärna kan ta och dela med mig av det jag hittat till er, så kanske någon annan kan spara tid på att slippa leta runt i timmar efter skor. Här kommer en lista på de skor som jag tittade på när jag skulle köpa minimalistiska sommarskor till barnen.

Merrell Bare Access

Jag hade turen att hitta Merrell Bare Access till ett jättebra pris (387:-) hos Northsport till de två äldsta barnen. De hade visserligen snörning med vanliga skosnören och mina barn har inte riktigt lärt sig knyta skorna helt och hållet än. Eller äldsta barnet kan, men inte om det ska gå fort vilket oftast är fallet när han ska ut genom dörren. Dessutom var snörena rätt hala och knuten gick upp ganska lätt vilket inte är så smidigt när barnen är på förskolan eller skolan och personalen måste hjälpa dem att knyta hela tiden. Därför köpte jag ett par elastiska skosnören som jag klippte till rätt längd och satte på skorna och det funkar jättebra!

Ingen jättebra bild kanske men ni ser i alla fall att det fungerar bra med elastiska skosnören. På översta bilden (blå sko) så ser sulan ganska tjock ut, men jag upplever inte att den är det. Jag tycker sulan har helt ok tjocklek. Sulan är även flexibel och det finns gott om utrymme för tårna. Har man väldigt breda fötter kanske de kan vara lite i smalaste laget, men för mina barn som varken har väldigt smala eller väldigt breda fötter passar de jättebra.

Barnen älskar sina nya skor och jag är glad att jag passade på att köpa två storlekar var åt dem. Den storleken de har nu kommer säkert att vara urvuxen mot slutet av sommaren och då är det bara att plocka fram nästa par i en annan färg. Merrell Bare Access finns som sagt hos Northsport, men även hos Jollyroom och Footway.

VIVOBAREFOOT PRIMUS

VIVOBAREFOOT Primus är en annan sko som jag varit väldigt sugen på. De har så himla fina färger och finns både med kardborreband och elastiska snören. Hade jag inte råkat hitta Merrell-skorna så billigt så hade det nog blivit ett par Primus. Jag gillar att de är tillverkade av mesh från återvunna PET-flaskor och de ser väldigt sköna ut. Det verkar tyvärr som att många storlekar är slutsålda hos VIVOBAREFOOT, men jag hittade Primus hos Northsport i enskilda storlekar och de verkar även finnas hos Optista. Vill man beställa ifrån Storbritannien så finns de hos Happy Little Soles och jag såg även att både Primus Kids och Primus Mini går att köpa på Amazon.co.uk.

Plae

Plae har också väldigt fina barfota sneakers i roliga färger. En kul detalj på dessa skor är att det går att byta kardborrebanden. Det finns massor av roliga kardborreband man kan köpa till för att göra skorna lite mer personliga. Det är jag säker på att mina barn hade gillat. Tyvärr är det inte många butiker i Sverige som har mer än enskilda storlekar, men det går att beställa dem från Plaes egna hemsida (frakt £12,30) eller från Happy Little Soles (frakt £11,50), men då kostar tyvärr frakten lite mer.

Feelmax

Feelmax har också olika sneakers för barn som jag varit lite sugen på. De går självklart att köpa direkt från Feelmax egna hemsida men även hos Promenix och hos Optista.

Freet Connect Junior

Jag kikade även lite på Freet Connect Junior som finns hos Optista. De är för lite större barn och jag tror att de hade varit ett jättebra alternativ för min äldsta som alltid lyckas slita hål på skorna längst fram. De har nämligen en rejäl förstärkning vid tårna. När man köper dessa skor så får man med både elastisk snörning och vanliga skosnören, vilket är trevligt.

Bobux Dimension

Bobux har tidigare varit stora favoriter hos oss, men nu när det inte längre finns en svensk Bobux-butik på nätet så är de lite svårare att få tag på. Jag hittade dock Bobux Lo DimensionFootway och Bobux Hi DimensionBamba.se. Hi och Lo Dimension är samma sko, men Hi har en har en innersocka av merinoull som håller fukt och lukt borta.

Bobux Ziggy

Bobux har även en väldigt snygg street-sko, Bobux Ziggy som finns i guld, silver och svart. De här skorna är jag väldigt sugen på att köpa till barnen som lite snyggare skor till speciella tillfällen. Mina barn hade älskat skor i guld eller silver, så de står definitivt kvar på önskelistan.

Filii Barefoot

En annan sko som jag fått tips om av en läsare här på bloggen är Filii Barefoot. Det är ett tyskt märke som tillverkar giftfria barfotaskor för barn och vuxna. Deras sneakers med kardborreband är lätta, flexibla och hållbara. Tydligen är storlekarna i deras tabell lite små, vilket kan vara bra att ha i åtanke. Filii Barefoot finns nu hos Freefoot. De kan även beställas från deras egen webshop som tyvärr endast finns på tyska och från Amazon.de.

Tillägg: 190916

Tadeevo

Jag har upptäckt ännu ett märke med barfotaskor för barn! Tadeevo är ett polskt märke som tillverkar barfotaskor för både barn och vuxna. Deras Tadeevo Kids är flexibla, lätta, fotformade, zero-drop och ser ut vara väldigt bekväma skor. En väldigt trevlig sak med Tadeevo är att de har gratis frakt till hela världen från sin webshop! Enda nackdelen är väl att skorna än så länge endast finns i storlek 31-36.

Det var allt för den här gången

Detta är de sneakers som jag hittills tittat på i min jakt på minimalistiska sneakers till barnen. Jag hoppas att listan kan vara till hjälp för någon. Lämna gärna en kommentar om ni vill tipsa om någon sko som jag har missat eller om det är något ni undrar över. Om det är någon som själv köpt några av de här skorna så får ni jättegärna berätta vad ni tyckte om dem!

Märkt , , , , , ,

7 kommentarer till “Minimalistiska sneakers för barn!

 1. Hej,
  Vi verkar ha samma utmaning just nu! Blir helt tokig på att inte hitta Vivo i rätt storlekar till barnen.
  Ett ytterligare tips till din fina lista ovan är Filii barefoot. Man får beställa från Tyskland, men de är ok i pris och jättebra kvalitet. Storlekarna är lite små i tabellerna tycker jag…
  Freefoot ska börja ta in dessa till sina butiker och webshop snart 🙂

  1. Hej! Vad kul att att du läser. Tack så jättemycket för tipset. Har lagt till det i listan nu!

 2. Tack för genomgången. Tråkigt att det ska vara så svårt att få tag på.

  1. Hej! Välkommen hit! Håller med om att det är synd att utbudet är så litet i Sverige. Jag antar att det enda vi kan göra är att fortsätta köpa barfotaskor så att butikerna märker att efterfrågan finns.

   1. Tack vilken lärorik sida!

    Jag undrar lite över vilka skor som behövs till ett barn de olika säsongerna. Gummistövlar, sandaler men vad mer sommartid? Vinter behövs gummistövlar och vinterskor. Höst och vår? Kan man kombinera vår, sommar, höst på något vis?

    Vi har tidigare haft
    Vattentäta snakers, viking
    Vanliga sneakers
    Ett par läderskor typ kavat
    Gummistövlar
    Sandaler
    Vinterskor

  1. Tack för tipsen! Jag har med Softstar i min lista över märken sedan innan men har lagt till Magical Shoes nu också. Ska försöka uppdatera inlägget med sneakers med dessa så fort jag hinner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *